Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Back to top
Hero
Image
Ziad Rajab - oud
Assembly area

Heading
Ο μουσικός

Ο Ziad Rajab γεννήθηκε στο Χαλέπι της Συρίας, από Σύρια μητέρα και Παλαιστίνιο πατέρα. Μεγάλωσε έχοντας ακούσματα από τη γιαγιά και τη μητέρα του, οι οποίες έπαιζαν ούτι. Εκεί, πήρε τα πρώτα του μαθήματα. Στη συνέχεια μαθήτευσε κοντά στον ουτίστα Bahjat Durmosh και το μεγάλο γνώστη της θεωρίας της αραβικής μουσικής (maqam) Rashid Al Sufi.

First column content
Image
Ziad Rajab - Oud
Second column content

Heading
Επαγγελματικό ντεμπούτο

Το 1983 δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά ως ουτίστας συμμετέχοντας στο συγκρότημα του Συλλόγου Καλών Τεχνών του Χαλεπίου "Sabab al arube" και κάνοντας εμφανίσεις σε μουσικές διοργανώσεις της Συρίας, συνεργαζόμενος με άλλους χαλεπιανούς μουσικούς.

First column content

Heading
Συναυλίες

Από το 1988 ζεί μόνιμα στην Ελλάδα, στην πόλη της Θεσσαλονίκης και παρουσιάζει τις δικές του μουσικές αναζητήσεις δίνοντας συναυλίες μεταξύ άλλων: WOMAD Festival, Jazz and the city Festival, Muers Festival, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Helsinki Festival, Belgrade Guitar Art Festival, Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, κ.α.

Second column content
Image
ziad - james - anastasiadis
First column content
Image
Ziad rajab
Second column content

Heading
Μαθήματα ουτιού

Έχει κάνει σεμινάρια ερμηνείας στο ούτι μεταξύ άλλων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο ωδείο «ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ» master classes, στο Μουσικό χωριό Άγιος Λαυρέντιος Πηλίου κ.α. Επίσης, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα ουτιού σε αρχάριους και προχωρημένους.

Heading
Γκάλερι

Image
Ziad Rajab - Oud