Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Back to top
Hero
Image
Ziad Rajab - Oud - Luthier
Assembly area

Heading
Ο οργανοποιός

First column content

Ο ήχος είναι μια μορφή ενέργειας που μπορεί να περιγραφεί πλήρως μόνο μέσω του εαυτού του. Έτσι, ο λόγος δεν αρκεί για να περιγράψει ένας μουσικός στους οργανοποιούς τον ήχο με τον οποίο επιθυμεί να εκφραστεί μέσω του οργάνου του. Οι περισσότεροι μουσικοί αναζητούν σε όλη τους τη ζωή το τέλειο όργανο, που θα τους ικανοποιήσει.

Αποφάσισα, λοιπόν, να προσπαθήσω να βρω ο ίδιος τον ιδανικό ήχο, πιστεύοντας ότι θα το καταφέρω σε δύο με έξι μήνες. Οι μήνες έγιναν χρόνια και τα χρόνια με έφεραν αντιμέτωπο με την αμφιβολία. Παρ’ όλα αυτά, η πρόκληση της αναζήτησης ήταν μεγάλη και η θέληση ακόμη μεγαλύτερη. Ύστερα από πολλές έρευνες, δοκιμές, αρκετές αποτυχίες και αδιέξοδα, διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από την τέχνη της οργανοποιίας.

Second column content

Ήταν μεγάλη η χαρά για μένα, όταν, μετά από 15 χρόνια άρχισα να βρίσκω κάποιους παράγοντες που επηρεάζουν τον ήχο. Δεν άργησα να διαπιστώσω ότι αυτό που βρήκα ήταν η άκρη ενός μπλεγμένου κουβαριού με πολλά νήματα, που ξεκίνησα να ξεμπερδεύω ένα-ένα, για να λύσω το μυστήριο.

Αυτό με οδήγησε ως μουσικό σε ένα επόμενο στάδιο, αφού κατάφερα να αρχίσω να εμβαθύνω περισσότερο στον ήχο και να διαμορφώνω το προσωπικό μου ύφος. Η ικανοποίηση των μεγαλύτερων επιτυχιών μού έδωσε ώθηση για να συνεχίσω την αναζήτηση. Κάθε φορά που λύνεται ένα μυστήριο, προκύπτει ένα καινούριο και το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ..

Heading
Βίντεο

Heading
Γκάλερι